nahajate se: 

London Porter

London Porter - drugo ime za tradicijo!

V zgornjem 19. stoletju so imeli navado v istem kozarcu piti mešanico dveh ali celo treh vrst piva. Točenje iz treh sodov je bilo točaju zelo zamudno, zato so pivovarji izumili novo vrsto pivo (entire), ki je imela enak okus kot prejšnje mešano pivo. Takoj so ga vzljubili delavci in postreščki (porters) na londonskih tržnicah, od slednjih pa je sčasoma dobil tudi ime.

 

London Porter zajema okuse izvirnih napitkov do popolnosti. Bogato, temno in kompleksno pivo London Porter je narejeno iz mešanice sladnih vrst Brown, Crystal in Chocolate, kar mu daje kremo na vrhu, lepo uravnovešeno s tradicionalnim hmeljem Fuggles. Niz okusov gre dobro z različno hrano, od bogatih mesnih jedi do ostrig in celo čokoladnih pudingov.

 

Definitivno vredno požirka, če vam je všeč nekaj močnejšega in temnejšega od kave!

Okus piva London Porter

Temno rjavo, skoraj črno pivo. Zgornji del je bel in penast. Dominira praženi del skupaj z aromo kave in čokolade. Višja vsebnost alkohola daje dobro alkoholno toploto, ampak slad je tisti, ki vodi okus. Praženi slad (Crystal, Chocolate in Brown) omogoča močne okuse kave z malo praženega kostanja. Požirek se zaključi z grenkobo hmelja Fuggles v kombinaciji z ostrino praženega slada. Fuggles daje pivu tudi zemeljsko noto.

 

Zvrst: Porter. Vsebnost alkohola: 5,4%. London Porter je na voljo v 500ml steklenicah ter 500ml pločevinkah.

Odlično ocenjeno pivo

Pivo London Porter v steklenici je po ocenah priljubljene spletne strani www.ratebeer.com ocenjeno z Average 3.99. To ga uvršča med najbolj kakovostna piva v steklenicah v Sloveniji. Od tu pa vodi tudi povezava na recept za obaro (London Porter Stew).

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!