nahajate se: 

ESB

ESB je pivo neprimerljivega okusa in ravnovesja. Pivo za prave sladokusce, pravi Champion Ale!

Kot za stavo pobira nagrade na največjih ocenjevalnih tekmovanjih na Otoku in po svetu. Med njimi so naslovi, kot so: CAMRA Beer of the Year (3x), World Champion Bitter (2x), prvak in podprvak na International Beer Competition v letih 2003 in 2004, Best Strong Ale (7x) itd.

 

Andrew Jefford, znani kritik na področju pijač v Veliki Britaniji, takole povzema okus ESB piva v London Evening Standardu: »bogata aroma žita, oreha in širok avtoritativen okus s suho grenkobo marmelade«. Znani poznavalec piva Roger Protz pa ga opisuje kot »ogromen napad bogatega slada, ostrega sadja in pikantnega hmelja v ustih, z močnim Goldings okusom popra po dolgem koncu in dodatki pomaranče, limone in ribeza«.

Okus piva ESB

Pri varjenju ESB uporabljajo le najboljše. Pivo je narejeno iz slada vrst Pale Ale in Crystal ter hmelja vrst Target, Challenger, Northdown in Goldings ima čudovito barvo bogatega mahagonija. Čuti se močan vonj češnje in pomaranče, ki je uravnovešen z mehko karamelo iz slada in ostalimi karamelami. Okus daje vse, kar bi pričakovali od takšnega polnega svetlega piva. Edinstvena mešanica hmeljnih vrst daje okus trave in note popra na jeziku skupaj z intenzivnim karakterjem južnega sadja, kot so grenivke, pomaranče in limone. Mešanica sladov Pale Ale in Crystal doda pri vrenju piva okus keksa in karamele. Blaga grenkoba ostaja na ustnem nebu za izjemen, zadovoljujoč konec.

 

Zvrst: Premium Bitter/ESB. Vsebnost alkohola: 5,9%. ESB je na voljo v 500ml steklenicah in 500ml pločevinkah.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!