nahajate se: 

London Pride

London Pride je najbolj priljubljeno premium ale pivo v Angliji!

Paradno pivo pivovarne Fuller's je vsekakor London Pride. Bogato, blago in čudovito uravnovešeno pivo, čigar bazi iz slada je dodan dobro razvit hmeljni karakter iz vrst Target, Challenger in Northdown. S svojim specifičnim, lepo zaokroženim okusom je bilo to pivo večkrat najbolje ocenjeno na največjih tekmovanjih. Od leta 1996 se je njegova popularnost v Angliji celo podvojila! Za vsakogar, ki se prvič srečuje z angleškim pivom, je London Pride najboljša izbira.

 

Eden vodilnih pivskih kritikov Roger Protz ga opisuje kot »za svojo moč osupljivo kompleksno svetlo pivo«. Njegov okus je bil očitno zelo všeč tudi Stephenu Coxu, nekdanjemu direktorju kampanj pri CAMRA (Campaign for Real Ale), ki ga je opisal kot »občutek kot da angeli plešejo na jeziku…«!

Okus piva London Pride

London Pride je-kakor je komu bolj všeč-barve bronastega bakra ali temnega jantarja. Čuti se vonj karamel iz melase in kruha - ta prihaja iz slada. Aroma mehkega sadnega džema je uravnovešena z ostrim karakterjem južnega sadja. Pri različici iz soda hmelj daje bogat cveten, travnat in pikanten vonj. Na začetku dominira karamela, nato pa iz hmelja izhajajoča aroma grenivke povzroči prijetno skelenje na jeziku. London Pride je sinonim za čist, osvežujoč okus.

 

Zvrst: Premium Bitter/ESB. Vsebnost alkohola: 4,7%. London Pride je na voljo v 500ml steklenicah, 500ml pločevinkah in 30-litrskih sodih.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!