nahajate se: 

Kakovost, potrjena s strani poznavalcev

Pivovarna Fuller's se z veseljem udeležuje tekmovanj, namenjenih ocenjevanju kakovosti piva. Mogoče še bolj objektivne pa so ocene samih pivcev-ljudi, ki so zaljubljeni v pivo in so se za popolnejši užitek (bili) pripravljeni o njem marsikaj tudi naučiti.

 

Internet je olajšal izmenjavo mnenj. Pivci lahko sedaj ocenjujejo piva na specializiranih spletnih straneh. Izpostavili bi predvsem dve: www.ratebeer.com in www.beeradvocate.com. Našli ju boste na prvi strani po vpisu iskalnega pojma beer v iskalniku Google.

 

Na teh dveh straneh lahko registrirani uporabniki samo ocenijo poljubno pivo. Zaradi velikega števila ocen so le-te odličen indikator kakovosti piva, obenem pa je ta ocena zelo objektivna, saj so bila ocenjena piva kupljena v trgovinah ali natočena v gostinskem lokalu. To pa izloči kakršno koli vplivanje na ocenjevanje s strani pivovarne (posebni vzorci za tekmovanja itd.).

 

Ratebeer.com in piva Fuller's

Neverjetnih 2 milijona ocen so posredovali uporabniki te strani. Osredotočimo se na angleška piva (na Otoku je preko 450 pivovarn!) v letu 2009. Pivovarna Fuller's je osvojil zlate medalje za naslednja piva: ESB, London Porter, 1845, Golden Pride, Vintage Ale 2007 in 2008.

 

Povezava na rezultate.

Beeradvocate.com in piva Fuller's

Na podoben način ocenjujejo piva na tej spletni strani. Če se omejimo na najboljših 25 piv iz Velike Britanije in Irske, boste na lestvici našli naslednja Fuller's piva: ESB, London Porter, 1845, in Vintage Ale.

 

Še boljše rezultate dosegajo ta piva v svojih kategorijah. Tako:

  • je London Porter prvi v kategoriji English Porter,
  • 1845 in Golden Pride zasedata vrh kategorije English Strong Ale,
  • ESB tretje mesto v kategoriji English Special/Strong Bitter,
  • London Pride četrto mesto v kategorij English Pale Ale.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!